Jakovčić: Neću se kandidirati za predsjednika IDS-a

Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Predsjedništvo IDS-a danas je u Rovinju održalo sjednicu. Raspravljalo se o "lex Perković", stanju u državi i odnosima s Europskom unijom. Na pitanje novinara kada će se održati unutarstranački izbori u IDS-u predsjednik stranke Ivan Jakovčić je rekao da se izbori održavaju svake četiri godine, a o njihovom sazivanju odlučuje Savjet IDS-a.

Predsjedništvo stranke će predložiti Savjetu da se izborni sabor održi 14. veljače iduće godine, na dan kada je osnovan IDS

- Ostajem pri odluci da se više neću kandidirati za predsjednika IDS-a, a o ponovnoj kandidaturi za Europski parlament još je rano govoriti, odgovorio je na direktna pitanja Jakovčić.

Na naše pitanje jesu li IDS i on osobno konzultirani prilikom donošenja "lex Perković", Jakovčić je odgovorio niječno.

- Znate kakvi su odnosi u koaliciji, koja je nama bitna. Činjenica je da je jedan partner u koaliciji nametnuo rješenja koja su dovela u kriznu situaciju naše odnose s EU-om, rekao je Jakovčić.

"U Hrvatskoj postoje socijaldemokrati i konzervativci. Postoji i treća opcija, a to su liberalne stranke HNS i IDS", odgovorio je na naše pitanje o stvaranju trećeg bloka Ivan Jakovčić, dodavši da će se o tome razgovarati da se vidi može li ta opcija postići zadovoljavajuće izborne rezultate. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter