Jakovčić: Ne napuštam brigu i odgovornost za Istru

Ivan Jakovčić na predstavljanju svoje liste u Puli (D. ŠTIFANIĆ)
Ivan Jakovčić na predstavljanju svoje liste u Puli (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon što je dan ranije u Zagrebu predstavio svoju nezavisnu listu za izbore za Europarlament, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić obratio se jutros i istarskoj javnosti poručivši u Puli da svojom kandidaturom ne napušta brigu i odgovornost za razvoj Istre.

"Želim maksimalno sudjelovati u budućnosti Istre na način da kroz Europski parlament pomognem njenom razvoju i svim ključnim projektima. Želim pomoći budućem županu i gradonačelnicima, tko god oni bili. Ako budem izabran bit ću potpuno otvoren za sve one koji će upravljati Istrom", rekao je Jakovčić.

Dodao je da svoje dugogodišnje iskustvo želi staviti u funkciju razvoja Hrvatske i jedinica lokalne i regionalne samouprave, koje su najbliže građanima. Smatra da će upravo zbog svog regionalnog senzibiliteta moći zastupati sve hrvatske regije, županije i općine.

Posebno je istaknuo da se u Europskom parlamentu želi baviti implementacijom Jadransko-jonske strategije.

"Prije dvije godine kao predsjednik Jadranske euroregije predstavljao sam inicijativu za stvaranje europske strategije za Jadransko i Jonsko more. Ona je prihvaćena u Odboru regija i postala je dio europske službene politike", kazao je. Pojasnio je da je strategija vrlo važna za očuvanje okoliša, održivi razvoj na Jadranu, održivost poljoprivrede te sve ono što je za Jadran vrlo bitno.

Na koncu je rekao da ima čast voditi listu na kojoj su iznimno ugledni i cijenjeni ljudi, posebno istaknuvši dr. Nelu Sršen, liječnicu i humanitarku. Ona je, kako je rekao, zadužila Hrvatsku čineći dobro za njezine građane. Tu su još i akademkinja Vlasta Piližota, dr. Nikola Ivaniš i Nikola Lunić kao predstavnik srpske nacionalne manjine.

Potpisi za Jakovčića, decentralizaciju i šparuge

Na pulskoj tržnici danas ujutro prikupljali su se i potpisi za listu Ivana Jakovčića za Europarlament. Pritom su se potpisivale i peticije za decentralizaciju te slobodno branje šparuga. Na pitanje koliko je potpisa prikupljeno u prvih sat vremena, rečeno je da je odaziv dobar, a koliko smo primijetili potpisivali su uglavnom građani starije generacije. (V. KAPELOTO)


Podijeli: Facebook Twiter