Jakovčić: Napad na strategiju turizma - atak na Vladu

Ivan Jakovčić i Veljko Ostojić (J. PREKALJ)
Ivan Jakovčić i Veljko Ostojić (J. PREKALJ)

"Ne čudi me da je ministar u bivšoj Vladi HDZ-a Ivan Herak kritičan prema Vladi Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, ali čudi me da premijer ne reagira kada vidi da kraj tog istog gospodina iz bivše HDZ-ove Vlade sjedi kandidat SDP-a za istarskog župana, gospodin Kajin", izjavio je jučer župan Ivan Jakovčić komentirajući prekjučerašnju konferenciju za novinare Damira Kajina i Ivana Heraka i njihove kritike Strategije turizma.

- Strategija turizma je strategija hrvatske Vlade i pitam se kada će napokon premijer Milanović prekinuti politički cirkus, koji se zove Kajin - Herak - Langer, jer mislimo da to zaista više nema nikakvog smisla. IDS je odgovoran i ozbiljan, ima ministra turizma koji ima ozbiljne ambicije za ovu Vladu. Riječ je o direktnom napadu na Vladu. Vjerujem da će SDP reagirati, jer imati kandidata za župana koji sjedi do bivšeg ministra za turizam HDZ-ove Vlade i ne reagirati na takve napade, mislim da je to ridikulozno, rekao je Jakovčić.

Na novinarsko pitanje je li bilo sastanka Kukuriku koalicije od trenutka kada je za to delegiran Boris Miletić, Jakovčić je odgovorio da nije, ali da se nada da će do njega doći jer je Hrvatska u velikim problemima.

I ministar Veljko Ostojić osvrnuo se jučer na kritike Strategije razvoja hrvatskog turizma što su ih na konferenciji za novinare u četvrtak iznijeli Kajin i Herak.

- Strategija je, samim činom usvajanja na Vladi, postala javno dostupan dokument koji svatko ima pravo komentirati, pa tako i nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin, napominje IDS-ov ministar Ostojić i dodaje: "Uvijek sam spreman razgovarati o toj stručnoj i složenoj problematici s kompetentnim ljudima".

- Što se tiče gospodina Heraka, bivšeg HDZ-ovog ministra turizma, o njemu najbolje govore rezultati i poslovni uspjesi koje je postigao u svome mandatu. Ministarstvo još vuče tužbe i dugove iz njegova mandata i vjerojatno ćemo ih još godinama plaćati novcem svih građana. Radi se o desecima milijuna kuna, objašnjava ministar Ostojić. (V. HABEREITER, D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter