Jakovčić: Na mojoj listi bit će velikih iznenađenja

Uvjeren sam da će moja kandidatura zabilježiti ozbiljan uspjeh, Ivan Jakovčić (M. ANGELINI)
Uvjeren sam da će moja kandidatura zabilježiti ozbiljan uspjeh, Ivan Jakovčić (M. ANGELINI)

Predsjednik IDS-a i istarski župan Ivan Jakovčić, koji će 14. travnja na izborima za europarlament prvi put voditi neovisnu izbornu listu pozdravio je odluku predsjednika Republike o raspisivanju izbora.

"Poštujem odluku predsjednika o tim iznimno važnim izborima, kao i zahtjeve GONG-a i DIP-a da moraju biti odvojeni od lokalnih izbora. U svakom slučaju, do izbora ima dosta vremena, iako se možda čini drukčije", kaže.

Na pitanje pogoduje li odluka predsjednika Josipovića velikim strankama, Jakovčić odgovara: "Na europskim izborima pobjedu mogu odnijeti osobe koje javnost prepoznaje i koje nešto znače na političkoj sceni. Teško će netko drugi sakupiti dovoljan broj glasova.

Kampanja će biti kratka, bit će na europske teme i vjerujem kako će građani biti motivirani da izaberu kvalitetnu osobu koja će ih zastupati u Europskom parlamentu."

Jakovčić nije posebno komentirao kritike da je odvojeno održavanje europskih od lokalnih izbora nepotreban trošak. "Odluka je donesena i nema smisla više raspravljati. Osobno sam bio sklon 2. lipnju, kada je drugi krug lokalnih izbora," poručio je Jakovčić.

- Uskoro ću objaviti izborni program i imena osoba s kojima moja neovisna lista ide na europske izbore. Bit će to najjača lista na ovim izborima i, vidjet ćete, bit će velikih iznenađenja. Za desetak dana objavit ću imena. Već sada mogu reći da imam podršku nekih regionalnih stranaka, ali bit će na njoj i neovisnih, jakih intelektualaca koji će predstavljati iznenađenje na političkoj sceni", napominje Ivan Jakovčić.

"Uvjeren sam da će moja kandidatura zabilježiti ozbiljan uspjeh i biti jedno od ugodnih iznenađenja. Mnogi građani Hrvatske podržavaju ideju da budem zastupnik u Europskom parlamentu", kaže kandidat Ivan Jakovčić. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter