Jakovčić: Lorencina prihvaća turistička branša

Ivan Jakovčić na presici IDS-a (D. ŠTIFANIĆ)
Ivan Jakovčić na presici IDS-a (D. ŠTIFANIĆ)

Predsjedništvo IDS-a danas je jednoglasno potvrdilo Darka Lorencina za ministra turizma i Ratomira Ivičića za njegova zamjenika, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić. Ujedno je kazao da to što je premijer Zoran Milanović prvi predložio Lorencina, kojeg je i prije sastanka predsjedništva ove stranke predstavio javnosti kao novog ministra, ne znači da ga je Milanović nadigrao.

- Oduševljen sam što je rezultat toga nadigravanja mjesto ministra turizma Republike Hrvatske, koje pripada IDS-u. Bilo bi dobro da se još nadigravamo i da možda još koji ministar bude iz redova IDS-a jer bi možda bilo malo bolje u ovoj zemlji. Prihvaćam daljnje nadigravanje s istim rezultatom, istaknuo je Jakovčić.

Što se tiče novog ministra, Jakovčić kaže da se s njegovim izborom složio privatni turistički sektor.

- Danas sam zvao predstavnike privatnog turističkog sektora iz cijele Hrvatske i tražio sam da podrže Lorencina za ministra. Svi s kojima sam razgovarao prihvatili su ovo rješenje, ovu dobitnu kombinaciju. Kolega Lorencin je ne samo osoba koja je dugo u IDS-u, nego je kao mlad čovjek zajedno sa mnom i bivšim ministrom Veljkom Ostojićem počeo raditi na projektima u turizmu. Prvenstveno je bio zadužen za razvoj agroturizma u Istri. Odlično je obavio posao i razvoj turizma u unutrašnjosti Istre je na neki način njegova najveća zasluga u toj domeni, kazao je Jakovčić.

Istaknuo je i da je Lorencin radio na brendiranju Istre kao destinacije te da je niz godina bio uspješan kao direktor Istarske razvojne agencije. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter