Jakovcic: Kalmeta obecao pomoc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar Božidar Kalmeta obecao je pomoc kako bi pulski aerodrom zadržao status medunarodne zracne luke. To tvrdi župan Ivan Jakovcic koji je celnog covjeka Ministarstva mora, prometa i infrastrukture susreo na sastanku parlamentarnih stranaka s predstavnicima Vlade u Zagrebu o tijeku pregovora sa Slovenijom.

- Kalmeta je rekao da ce nas podržati da Pula zadrži status medunarodne zracne luke bez obzira na dosadašnje odluke. Vjerujem da je prepoznao potrebu da se taj status zadrži radi razvoja turizma u Istri, kazao je župan koji je nedavno zajedno s predstavnicima Zracne luke i županijskom Turistickom zajednicom pokrenuo inicijativu da pulski aerodrom zadrži sadašnji status. Vjeruje da je rijec o nepromišljenoj odluci koja je donesena bez sagledavanja ucinaka takvog postupka na cijelu regiju.

Tvrdnje SDP-ove saborske zastupnice Tanje Vrbat da je o tom dokumentu znao još prije tri godine Jakovcic opovrgava.

- U svojoj dosadašnjoj karijeri naslušao sam se svakakvih napada i mogu sa žaljenjem reci da gospoda Vrbat iz SDP-a više lici na HDZ-ovu saborsku zastupnicu koja koristi svaku priliku da me napadne i kada nema razloga za to. U ovom slucaju radi se o dokumentu koji nisam imao priliku ni službeno ni neslužbeno vidjeti. Za njega sam saznao prije dva mjeseca i od tog trenutka poceli smo sa strategijom kako da Pula sacuva status medunarodne zracne luke i nadam se da cemo u tome uspjeti, izjavio je.


Podijeli: Facebook Twiter