Jakovčić: Kajin neka vrati saborski mandat i mirovinu

Neka Kajin vrati saborski mandat IDS-u i privilegiranu saborsku mirovinu, Ivan Jakovčić
Neka Kajin vrati saborski mandat IDS-u i privilegiranu saborsku mirovinu, Ivan Jakovčić

Verbalni rat Damir Kajin - IDS nastavlja se sve snažnijim tempom. Bivši potpredsjednik IDS-a u posljednjim javnim istupima nije birao riječi kojima je opisao svoje bivše stranačke kolege. Posebice se okomio na Ivana Jakovčića. Komentar optužbi na njegov račun potražili smo kod predsjednika IDS-a Jakovčića, koji ih je smireno odbacio.

Jeste li Vi istarski "Don", u smislu da Istru vodite kao mafijaški Don, a ne kao recimo don Grubišić?

Don Grubišić i ja imamo odlične osobne odnose i zaista cijenim njegovu moralnost u politici. U ovih dvadesetak godina bavljenja politikom pokušao sam poštivati svakoga, pa i političke protivnike. Nisam vrijeđao i nisam lagao i mislim da mi je to najveća pozitivna osobina. Lijepo je uskliknuo na skupu u Puli pokojni Vlado Gotovac: politika je kurva, ali samo kada se kurve bave politikom! Ta njegova misao ostala mi je urezana do kraja života.

Damir Kajin, osim toga, tvrdi da dolazite sa Sicilije i Kalabrije?

Mada ih nisam posjetio, Sicilija i Kalabrija, prema onome što sam vidio, predivne su regije. I jedna i druga regija pozvale su me u posjet još dok sam bio predsjednik Jadranske euroregije i potpredsjednik Skupštine europskih regija. Učinit ću to ako budem izabran u Europski parlament.

Kontrolirate li sve istarske medije, policiju, javne službe i sudstvo, kako tvrde Vaši politički suparnici?

Besmisleno je odgovarati na takve optužbe. Kajin i Langer na taj način još jednom zajedno pokazuju pravo lice i podcjenjuju građane Istre kao i mnogobrojne odgovorne službenike. Nikada Istra ne bi bila to što je danas da tisuće ljudi nije odgovorno radilo svoj posao. Pokušao sam dati svoj doprinos razvoju Istre i posebno me dirnula izjava predsjednika Josipovića koji je rekao kako bi volio da su sve županije u Hrvatskoj kao Istra. To je veliko priznanje za sve ljude u Istri, a valjda bar malo zasluge pripada i meni.

Kajin kaže da ste "istarski Sanader", ali ne kaže kako je on Jadranka Kosor. Ipak, kakav ste plijen podijelili sa Sanaderom i zašto niste ništa dali Kajinu?

Sanader je bio možda i najopasniji politički protivnik IDS-a do sada. Bio je vrlo opasan jer se uspješno maskirao govoreći i talijanski kada je dolazio u Istru. Pristao je na osnivanje sveučilišta u Puli i mnogo toga još. Imao je sasvim drugu političku logiku osvajanja Istre: naizgled je pokazivao sluha za naše probleme, a istovremeno lansirao popularnog zlatnog olimpijca Lina Červara za župana. On nije išao razbijački na Istru, već vrlo prepredeno. Na kraju se pokazalo da je prema svim pokazateljima zaglibio u kriminal i neka odgovara za sve ono što je učinio lošega.

Vašim oponentima ne sviđa se okus "Ginete", a ni poslovna suradnja koju ostvarujete s Jamnicom. U čemu je spor, biste li bolje prošli da proizvodite vino i pivo?

"Gineta" je odlično piće, ali ne namjeravam koristiti vas za reklamu. Mogu samo poručiti Kajinu da mu poklanjam sve silne milijune koje sam zaradio, kako on veli, s Jamnicom, ali neka on vrati saborski mandat IDS-u i privilegiranu saborsku mirovinu građanima Istre koji su mu omogućili tu nemoralnu penziju. (D. GRAKALIĆ)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter