Jakovčić: Je li mafija dovela Milanovića na vlast?

Ivan Jakovčić i Zoran Milanović (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)
Ivan Jakovčić i Zoran Milanović (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je večeras da se nakon što je SDP podržao kandidaturu Damira Kajina za istarskog župana na idućim lokalnim izborima, još uvijek nije čuo s predsjednikom SDP-a i premijerom te da Zoran Milanović treba dobro razmisliti koga je podržao kao kandidata za istarskog župana.

- S njim se nisam čuo, a već sutra ću zamoliti svoje kolege da me oslobode obveze prisustvovanja koalicijskim sastancima jer se želim u posvetiti europskim izborima, istaknuo je Jakovčić večeras u emisiji HTV-a "Tema dana".

- Milanović i ja imat ćemo prilike razgovarati. Ako baš nešto pođe po zlu, ja sam tu jer želim pomoći, naglasio Jakovčić. No, dodao je, smatra da je bolje da do lokalnih izbora pauziraju. 

- Kajin je taj koji govori da je mafija na vlasti u Istri. Ta ista mafija sam ja, a upravo sam ja pomogao Milanoviću da postane premijer u ovoj zemlji. Nadam se da se neće ocijeniti da je mafija dovela na vlast Milanovića u Hrvatskoj, izjavio je Jakovčić.

Predsjednik IDS-a najavio je da ovih dana kreću pregovori s istarskim HNS-om te da je priča "o nekoj sveistarskoj koaliciji protiv IDS-a prvog dana pala u vodu".

- Nažalost, SDP se raskolio do kraja; HSU je u sličnoj situaciji. Volio bih da HNS odluči i krene s nama u još jedan mandat jer je postojeća vladajuća koalicija dala stabilnost Istri, dok je ovo što nudi Kajin jedna vrsta velikog kaosa, a žitelji Istre nisu za to", ocijenio je Ivan Jakovčić. 

Na pitanje gdje je puklo između njega i Kajina odgovorio je da u ovom trenutku Kajin želi napraviti jednu vrst utakmice s njim, a da sve ovo što govori dokazuje da u suštini nema argumenata. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter