Jakovčić izvjestitelj za Jadransko-jonsku regiju

Ivan Jakovčić (Arhiva)
Ivan Jakovčić (Arhiva)

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu, Ivan Jakovčić, imenovan je na sjednici Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta izvjestiteljem za Europsku strategiju za Jadransko - jonsku regiju. Jakovčić će u budućem periodu obnašati dužnost izvjestitelja za novu europsku makroregionalnu strategiju koja bi do kraja godine trebala biti  usvojena od strane Europskog vijeća pod talijanskim predsjedanjem.

"Sretan sam što mi je ukazano veliko povjerenje kolega u Europskom parlamentu i bit će mi posebno zadovoljstvo baviti se, i u ovoj novoj funkciji, pitanjima suradnje i održivog gospodarskog razvoja na području Jadranskog i Jonskog mora. Tim više što sam kao župan Istarske županije i predsjednik Jadranske euroregije aktivno radio na svemu onome što je sadržano u dokumentima buduće strategije: boljoj prometnoj infrastrukturnoj povezanosti Jadrana, održivom gospodarskom razvoju posebno poljoprivrede i ribarstva, razvoju turizma i kulture, očuvanju okoliša i kulturne baštine, te daljnjoj politici proširenja Europske unije na sve zemlje jugoistoka Europe," rekao je Jakovčić.

Ivan Jakovčić bivši je predsjednik Jadransko - jonske euroregije koja je još 2009. godine na svojoj skupštini u Splitu pokrenula inicijativu za usvajanjem Strategije Europske unije za Jadransko - jonsku regiju po uzoru na Baltičku i Dunavsku strategiju. A početkom 2010. je u istoj ulozi predstavio inicijativu u Odboru regija Europske unije.

Što kaže Ivan Jakovčić o imenovanju pogledajte ovdje. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter