Jakovcic: Istri potreban hipodrom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski župan Ivan Jakovcic danas je u Županijskom poglavarstvu svecano primio pobjednika medunarodne konjicke utrke "Balkanski kup" Željka Radolu i slavodobitnika 34. Trke na prstenac u Barbanu Tonija Uravica, inace clanove Konjickog kluba Manjadvorci.

Na Balkanskom kupu na Tari u Srbiji natjecali su se jahaci zemalja Istocne Europe u vrlo zahtjevnoj konjickoj utakmici endurance. Predsjednik KK Manjadvorci Zoran Uravic rekao je da je natjecanje bilo naporno te da su suci i pravila bili stroži nego u Hrvatskoj. Uz pobjednika Radolu, odlican rezultat postigla je i Petra Šebelic, koja je u ženskoj disciplini endurancea osvojila peto mjesto.

- Ovo je veliki sportski uspjeh. Treba senzibilizirati javnost za konjicki sport, koji je u Istri u uzletu. Uvjeren sam da je Istra veliki magnet u malim sportovima, a ne samo u klasicnim, popularnijima. Realno je ostvariva izgradnja hipodroma u Istri za domace ljude koji se bave konjickim sportom, ali i goste, rekao je istarski župan Ivan Jakovcic. Cestitao je i nacelniku Opcine Barban Denisu Kontošicu, koji dolazi iz opcine koja skrbi za potrebe jahaca.

Uz ostale i predsjednik Istarskog konjickog saveza Ivica Gržinic se složio s potrebom izgradnje hipodroma u Istri te napomenuo da Istra ima vrhunski teren za konje i jahanje.


Podijeli: Facebook Twiter