Jakovcic: Imam mirnu savjest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ocekujem da oni koji vrše istragu izadu na svijetlo dana sa svim podacima i imenima pa ce se vidjeti da nisam sudjelovao ni u cemu što se Hypo banke u Istri tice. Takoder vidjet ce se da ja nisam doveo tu banku u Istru, ni u Hrvatsku, niti sam imao bilo kakve odnose s njima dok nisam postao župan 2001. godine", rekao je župan Ivan Jakovcic u petak na konferenciji za novinare koju je sazvao povodom napisa o istrazi rada Hypo banke.

"Dvadeset se godina borim za demokratske vrijednosti pravne države i necu dozvoliti da se politicki marginalci u Istri i Hrvatskoj iživljavaju po meni i svemu onome što sam cinio. Necu dozvoliti da kojekakve medijske konstrukcije kako ljudi iz medija tako i iz politike blate moje ime, moje roditelje, Istarsku županiju i IDS", porucio je on.

Rekao je da se u cetvrtak na vlastiti zahtjev sastao s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajicem i njegovim suradnicima s kojima je razgovarao o slucaju Hypo, a o svemu je izvijestio i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

"Od austrijskog ambasadora u RH Janom Kickertom sam zatražio da me cim prije spoji s austrijskim državnim odvjetništvom i istražnim povjerenstvom austrijskog parlamenta na cijem je celu Rolf Holub koji je najavio svoj dolazak u Istru. Ako austrijski istražitelji i državno odvjetništvo imaju interes za razgovor sa mnom ja sam spreman, dapace tražim taj razgovor. U slucaju da se austrijska strana ogluši na moje zahtjeve održat cu konferenciju u Becu na koju cu pozvati i medije iz Istre", rekao je Jakovcic.

"Sve sam to ucinio jer ne želim više slušati raznorazne medijske optužbe na svoj racun i ne želim sudjelovati u politickim sukobima koji se oko Hypo banke vode u Austriji djelomicno i preko mojih leda", rekao je Jakovcic, dodavši da mnogi ne mogu shvatiti da se politikom netko može baviti politikom na pošten nacin. "Moje su obrazi cisti, moje su ruke ciste i imam mirnu savjest", porucio je.


Podijeli: Facebook Twiter