Jakovcic: IDS ne smije izgubiti izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na izbornom saboru Kluba mladih IDS-a, održanom u Novigradu, fiducijari iz Istarske i Primorsko-goranske županije prihvatili su ostavku glavnog tajnika Duška Kišberija, koji je odlucio prihvatiti funkciju tajnika za medunarodne odnose stranke, te za nasljednika izabrali Karla Žužica. Žužicevo je mjesto unutar predsjedništva povjereno Rudiju Majkusu.

Mladima IDS-a obratio se predsjednik stranke Ivan Jakovcic, podsjetivši da su im uvijek nastojali dati što više prostora.

"Velike nacionalne stranke mogu si dozvoliti da izgube izbore u nekoj županiji ili gradu, ali IDS to ne može i ne želi. U nekim gradovima i opcinama to nam se na prošlim izborima dogodilo, jer su i neki naši clanovi radili greške i gluposti, ali vaš kredibilitet i ideje to mogu promijeniti. Vjerujem da na lošim iskustvima možete puno nauciti i preuzeti odgovornost za vodenje vaših opcina, gradova, županije i IDS-a", porucio je mladima šef IDS-a.

Jakovcic je izrazio uvjerenje da ce se za nekoliko godina Istra vratiti na stopu nezaposlenosti od oko 4,5 do 5 posto.

"Evropa nije med i mlijeko, ali je organizirana zajednica u kojoj se znaju pravila igre i svatko voljan raditi može uspjeti. U toj Evropi postoji i regionalna autonomija i mi u ovoj dekadi moramo ostvariti bar dio dijela programa koji se zove regionalna autonomija Istre", kazao je Jakovcic. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter