Jakovčić: Georg List spreman je svakodnevno lagati

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Prošlotjedna objava rješenja Općinskog suda u Puli, u kojem stoji kako je austrijski poduzetnik i investitor Georg List izgubio postupak protiv Agencije za ruralni razvoj Istre, potakla je Ivana Jakovčića, zastupnika u Europskom parlamentu na oštru reakciju. Jakovčić, kojeg je List tužio zbog klevete, ali ga i medijski prozvao za nezakonite radnje, kaže kako i on želi što prije okončati sudski proces s njime, ali i upozoriti javnost na Listovo ponašanje.

- Nije moj običaj komentirati sudske odluke pa to neću učiniti ni ovom prilikom. No, želim podcrtati činjenicu da je Georg List, kako stoji u sudskom rješenju, tijekom postupka pred sudom u više navrata iznosio potpune neistine. Narodski rečeno, lagao je! Osoba koja je spremna lagati na sudu nedvojbeno je spremna lagati svakodnevno, na svakome mjestu i u bilo kojim okolnostima, kaže eurozastupnik Jakovčić.

"I ranije sam hrvatsku javnost upozoravao da se radi o vrlo sumnjivom poduzetniku. Sada je to još jednom potvrđeno. Zato još jednom poručujem kako jedva čekam da se s Georgom Listom suočim pred sudom. U tom ću slučaju ići do kraja i tražiti svoju zaštitu. Neću dozvoliti da List, koji laže na sudu, dovodi u pitanje moj ugled i kredibilitet u Europskom parlamentu," poručuje Ivan Jakovčić. (D. G.)

REAGIRANJE

List: Jakovčić manipulira činjenicama

U tekstu članka "Jakovčić: Georg List spreman je svakodnevno lagati", objavljenom 19. lipnja 2015. u Glasu Istre, Vaš sugovornik Ivan jakovčić iznosi dezinformaciju 'da je Georg List, kako stoji u sudskom rješenje, tijekom postupka pred sudom u više navrata iznosio potpune neistine'.

Ako je gosp. Ivan Jakovčić čitao sudsko rješenje u sporu AZRRI d.o.o. protiv Polo Arena Montona d.o.o. - a imamo razloga vjerovati da jest - on svjesno manipulira javnošću.

U tom rješenju (Psp 22/15-26 od 3. lipnja 2015.), naime za sadržaj iskaza Georga Lista sud jasno iznosi: 'Sud je pozitivno ocijenio te njegove tvrdnje budući da su podudarne s iskazom svjedoka'.

Ivan Jakovčić manipulira činjenicu da u nastavku rješenja prvostupanjski sud prihvaća iskaz o broju stupova postavljenih na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu mojega poduzeća - on kako ga je iznio radnik koji ih je vlastitim rukama postavio. Naime, ja sam u svom iskazu posve jasno iznio da sam postavljanje stupova naručio, ali postavljanju nisam bio fizički nazočan. (Georg List)

 


 


Podijeli: Facebook Twiter