Jakovčić domaćin na štandu europskih liberala

Dan otvorenih vrata
Dan otvorenih vrata

Zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić bio je domaćin na štandu europskih liberala (ALDE) koji je postavljen u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u sklopu Dana otvorenih vrata, priopćuju iz njegova ureda. Ovogodišnja tema Dana otvorenih vrata je europski slogan "Ujedinjeni u različitosti", kojim se slavi kulturna raznolikost kao temelj EU-a.

Građanima su u europskim institucijama ponuđene brojne aktivnosti, kvizovi i igre, a posjetitelji su zastupnicima mogli postavljati pitanja o različitim temama. Manifestacija Dan otvorenih vrata u europskim se institucijama održava po dvadeset četvrti put.

- Dan otvorenih vrata je sjajna prilika da građanima EU-a sasvim konkretno objasnimo vrijednosti koje europski liberali (ALDE) dijele s njima. Naša stranačka skupina, Savez liberala i demokrata za Europu, među najsnažnijim je političkim grupacijama u Europskom parlamentu. Naše ideje i prijedlozi vrlo su često dobro prihvaćeni i na europskoj ljevici i desnici. ALDE često daje ton i politički smjer inicijativama koje na kraju budu prihvaćene kao stajalište većine u Europskom parlamentu.

- Ovogodišnji slogan "Ujedinjeni u različitosti" je poruka koju baš ALDE dosljedno promovira i za što se zalaže. Moramo živjeti zajedno bez obzira na našu različitost. ALDE se zalaže za kulturu življenja u zajednici građana koji govore različitim jezicima, zajednici građana različitih rasa i vjera. A svi možemo biti ujedinjeni u Europskoj uniji, zaključio je istarski europarlamentarac. (B. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter