Jakovcic: Diktat Bruxellesa ovdje nece proci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

«Privatizacija brodogradilišta Uljanik je pitanje svih pitanja», konstatirao je istarski župan Ivan Jakovcic odgovarajuci sinoc tijekom aktualnog sata Županijske skupštine na upit vijecnika Kluba IDS-HNS Marina Grgete o mogucem scenariju koji ce zbog najavljene privatizacije pogoditi pulski škver. Jakovcic se upitao je li pametno da se u trenutku kada se i banke privatiziraju ide u privatizaciju brodogradilišta, izrazivši zabrinutost i za sudbinu ostalih hrvatskih škverova.

Naglasio je da se oko Uljanika sigurno nece voditi politicke igre niti ce ih ova županijska vlast dozvoliti, bez obzira na pritiske koji dolaze iz Bruxellesa. Napomenuo je da po pitanju Uljanika u potpredsjedniku Vlade Damiru Polancecu vidi saveznika, ponovivši da diktat Bruxellesa u Istri nece proci.

- Država mora obeštetiti Uljanik za pomorsko dobro koje je ušlo u temeljni kapital tog brodogradilišta. Nadam se da ce ova Vlada zadržati diskretno pravo da odluci tko ce pobijediti na natjecaju. I do mene su vec pristigle neke spekulacije da su za Uljanik zainteresirana neka brodogradilišta na Bliskom istoku, kao i neka talijanska, a u tom bi slucaju Uljanik postao tek proizvodac rezervnih dijelova, što nikako ne smijemo dozvoliti. Ako se vec ide u privatizaciju, treba inzistirati na odabiru kvalitetnog partnera koji ce doista i dalje raditi na razvoju Uljanika, rekao je Jakovcic. (D. B. P.)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter