Jakovčić bez funkcija u Brijuni rivijeri

(foto IDS-DDI)
(foto IDS-DDI)

Davno je prestala praksa "županovih mjesečnica", kada je jednom mjesečno bio dostupan i otvoren za sva novinarska pitanja, a nema ni tjednih sjednica nekadašnjeg županijskog Poglavarstva kada se iz prve ruke od nadležnih pročelnika moglo čuti što je novog po odjelima. Sada su novinarima dostupni tek suhoparni akti župana koji se sporovozno objavljuju na službenim stranicama Istarske županije.

Ovih su dana osvanuli akti za kolovoz iako smo već na pragu listopada, a osim kadrovskih križaljki, odluke o elementarnoj nepogodi u Grožnjanu i novcu koje župan i njegov protukandidat na izborima Damir Kajin dobivaju na temelju ostvarenih izbornih rezultatima, među aktima nema ništa spektakularno.

Kadrovske promjene u društvu Brijuni rivijera bile su jedna od tema, a iako se ranije najavljivalo da Ivan Jakovčić ostaje član Nadzornog odbora, ipak je donesen prijedlog da umjesto njega u Nadzorni odbor uđe županijski pročelnik za gospodarstvo Alen Damijanić.

Bivši dožupan Vedran Grubišić i službeno više nije član Skupštine Brijuni Rivijere, a umjesto njega članom je imenovan župan Valter Flego. Inače, društvenim ugovorom o osnivanju Brijuni Rivijere predviđeno je da Nadzorni odbor čine pet članova od kojih tri člana imenuje Skupština na prijedlog Vlade, dok se dva člana imenuju na prijedlog Istarske županije.

Ivan Jakovčić, Dino Kozlevac i Valerio Drandić zbog isteka mandata razriješeni su i više nisu predstavnici u Skupštini Hrvatske zajednice Županija, a u mjesto njih županiju će u tom tijelu predstavljati  Valter Flego, Valter Drandić i Miodrag Čerina. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter