Jakov Fak svjetski prvak na 20 km

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski biatlonac sa slovenskom putovnicom Jakov Fak (25) osvojio je zlatnu medalju u utrci na 20 kilometara na Svjetskom prvenstvu u njemackom Ruhpoldingu.

Fak je do najveceg uspjeha u karijeri te najveceg uspjeha u povijesti slovenskog biatlona došao s jednim promašenim hicem i sedam sekundi boljim vremenom od Francuza Simona Fourcada, dok je trece mjesto osvojio Ceh Jaroslav Sokoup s 12,3 sekunde zaostatka. Veliki uspjeh za Sloveniju upotpunio je i Klemen Bauer koji je zauzeo peto mjesto.

"Super je osjecaj kada stigneš na cilj kao prvi. Borio sam se do zadnjeg metra i na koncu sam uspio. Nije bilo lako ostati sabranim i smirenim," rekao je Fak za Radio Sloveniju.

Za Faka je ovo druga medalja u Ruhpoldingu nakon što je u štafetnoj utrci osvojio srebro. U svojoj riznici medalja ima i dvije medalje osvojene u hrvatskom dresu - broncu sa SP-a u južnokorejskom Pyeongchangu 2009. te broncu na Olimpijskim igarama u Vancouveru 2010. U srpnju 2010. Fak prelazi u slovensku reprezentaciju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter