Jakoja u Svetom Duhu kod Buzeta


Već tradicionalno Mjesni odbor Štrped obilježio je blagdan sv. Jakova, pučkom feštom Jakoja u Sv. Duhu kod Buzeta. Ove godine posebno sadržajan program upotpunila je proširena sjednica Mjesnog zbora građana, na kojoj je iznijeto polugodišnje izvješće o radu. Predsjednik Mjesnog odbora Štrped Senad Flego posebno je istaknuo popravak ceste kod crkve u Sv. Duhu te širenje i popravak šumskog puta Ugrini - Salež.

- S Hrvatskim vodama dogovorena je sanacija izvorišta u Trkusima, a početak radova očekuje se na jesen. Završeno je proširenje ceste Trkusi - Salež u dužini od dva kilometra. Postavljeni su rasvjetni stupovi u Črncima, oglasne ploče u mjestima Mažinjica, Kajini, Črnci, "na kolu" (za Šantiće i Perce), u Škuljarima, Trkusima i mjestu Podrečak te "zeleni otoci" u mjestima Požane, Mlini i Škuljari, dok se sredstva namijenjena za sanaciju potpornog zida u Šantićima preusmjeravaju za financiranje druge investicije, naglasio je Flego te dodao da je organizirano i održavanje fizikalnih vježbi za sve mještane u Domu MO-a Štrped dva puta tjedno.

U sklopu proslave pučke fešte održana je obiteljska biciklijada u kojoj je sudjelovalo tridesetak malih i velikih biciklista s područja Štrpeda. Uz zakusku podijeljene su prigodne medalje i održana je dječja matineja - kino na otvorenom uz crtani film "Ice Age 4" za najmlađe. Pučka fešta nastavljena je zabavom uz ples na "staroj šali" uz nastup domaćeg harmonikaša Damira Ugrina. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter