Jako sam ljut na svoje igrače, ali nisam razočaran

PROBLEMI NA BOKU - Dražen Bagarić bježi Marcelu Heisteru (T. DUBRAVEC/ CROPIX)
PROBLEMI NA BOKU - Dražen Bagarić bježi Marcelu Heisteru (T. DUBRAVEC/ CROPIX)

Sve se unaprijed znalo, kako "crveni" igraju, koje su im najjače strane i na niti jedan način trupe Zorana Vulića nisu iznenadile one kojima je komandirao Igor Pamić, a opet se zaključak utakmice u kojoj je Split "razbio" Istru 1961 može svesti u samo jednu rečenicu, da su "zeleno-žuti" još i dobro prošli sa samo tri lopte u svojoj mreži. Jednostavno, Puljanima se ponovila Lokomotiva, ali s tom razlikom da su se Splićani smilovali grogiranom protivniku i u nastavku susreta, kad su uz rezultatsku stekli i brojčanu prednost, digli nogu s gasa i zajedno s gostima čekali da sudac Fran Jović posljednji put puhne u svoju zviždaljku.

- Jako sam ljut na svoje igrače, ali nisam razočaran - rekao je nakon što su mu se utisci slegli Igor Pamić, trener Istre 1961. - Prvi put smo se u ovoj sezoni susreli sa strahovito agresivnim protivnikom kojemu je glavni forte puno dugih lopti gdje moraš biti pravovremen na odbijancima i gdje na agresiju moraš odgovoriti agresijom. Mi to nismo napravili i zato su nas "klepili" po glavi, a sad mi preostaje samo da se nadam da će se ponoviti Lokomotiva i da ćemo u narednih pet kola ostati neporaženi. To bih odmah potpisao, da primimo ako treba i pet golova te potom budemo pravi pet utakmica.

Blagojević je gradio igru Splita i razgrađivao pulsku, Bagarić je bježao "zeleno-žutim" čuvarima, a usto bi puno trajalo da se nabroje sve pogreške gostujućih igrača koje su prethodile domaćim golovima, ali i izglednim prigodama koje Splićani nisu realizirali.

- Cijeli tjedan sam pričao da se trebamo pripremiti za agresiju, duge lopte i odbijene lopte, stalno sam to ponavljao, da ne smijemo ući u njihov žrvanj, da moramo isto tako odgovoriti na njihovu igru i upozoravao sam na dvojicu igrača koje moramo zaustaviti, Blagojevića i Bagarića. No, ovo što smo mi odigrali bila je katastrofa - priznao je Pamić. - Upozoravao sam na prvih pola sata susreta i stalno isticao da je, osim s Rijekom, Split ove sezone u svim domaćim utakmicama poveo nakon desetak minuta i protiv nas se dogodila ista stvar. Što bismo duže držali nulu, bili bismo opasniji, Split bi jurnuo, a to radi dosta nekontrolirano, no glupo je o tome sada uopće i pričati. Meni je jedino žao što se Split nije namučio, što nismo duže izdržali i što smo im poklonili golove. Prihvaćam činjenicu da su moji dečki bili iznenađeni, ali moram reći da nisu ispoštivali ništa što smo se dogovorili. Uvijek preuzimam odgovornost nakon poraza, ovaj put neću jer igrači nisu ništa odradili od onog što sam od njih tražio. Ne znam zašto, ali nije riječ o jednom ili dvojici, bilo ih je deset iznenađenih. Da li razlog leži u hvalospjevima ne znam, no tu sam malo ljut i na vas novinare jer su hvalospjevi počeli prerano. Nije još trenutak da se pišu hvalospjevi, niti o treneru niti o momčadi, jer mi smo tek u fazi dokazivanja. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter