Jakac, Brajković i Dobrilović nagrađene u Trstu


Na jubilarnom, 10. međunarodnom natjecanju za mlade glazbenike Ars Nova u Trstu početkom prosinca nastupili su predstavnici Umjetničke škole Poreč. U kategoriji komornih sastava za djecu do 14 godina porečku su školu predstavljale mlade gitaristice Hannah Jakac i Antonieta Brajković. U konkurenciji 16 komornih sastava iz Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Hrvatske učenice, koje je pripremala učiteljica Sandra Šustereiter, osvojile su drugu nagradu.

U kategoriji solo instrumenta (flauta) do dobi od 16 godina školu je predstavljala učenica Giulia Dobrilović, koju je pripremala učiteljica Samanta Stell. Ona je u konkurenciji 16 natjecatelja osvojila treću nagradu, a u nastupu ju je na klaviru pratila učiteljica Jenny Brković.

- Osvojene nagrade još su jedna potvrda darovitosti, velikog i predanog rada učenica te njihovih učiteljica, uz veliku podršku roditelja. Sve tri učenice dosad su osvojile niz vrijednih nagrada na raznim natjecanjima, a ova nagrada velika im je motivacija za daljnji rad i napredak, kazala je privremena ravnateljica škole Sanja Radetić Fatorić. (A. D.)


Podijeli: Facebook Twiter