Jaka kiša u Puli, u Umagu vjetar lomio grane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon dugog oklijevanja, u cetvrtak u poslijepodnevnim satima Pulu je oprala prva prava jesenska kiša. Kako saznajemo u hidrometeorološkoj stanici, po cetvornom metru pale su cak 22 litre.

To je uzrokovalo brojne probleme na pulskim prometnicama koje su u trenu zaplivale. Dojave su nam tako stigle i s bulevara, i s Trga republike i drugih strana, ali je dobra vijest da je oborinski sustav u relativno kratkom roku uspio upiti svu kolicinu vode i da prema informacijama iz Županijskog centra 112 nije bilo vecih problema.

Slicnu smo informaciju dobili i od vatrogasaca koji su nam rekli da je poziv za ispumpavanje prostora stigao samo s jedne adrese u Kastavskoj ulici. Nešto više intervencija zabilježeno je u Istri samo na podrucju Umaga.



Zanimljivo je napomenuti da je u roku od sat vremena, od 14.30 sati kada je pocelo nevrijeme - kiša pracena jakim vjetrom, do 15.30 sati temperatura zraka u Puli pala za cak deset stupnjeva, odnosno s 18 na svega 8.

Obilna kiša pracena jakom burom otežala je tijekom dana prometovanje Umagom, zbog cega su djelatnici umaške Javne vatrogasne postrojbe imali osam intervencija od 9.30 do 14 sati, doznajemo od zapovjednika JVP-a Marina Alessija.

Od toga cetiri su se odnosile na ispumpavanje podruma u stambenim zgradama i kucama, a ostale su bile uklanjanje grana s prometnica u naseljima Punta, Savudrija, Stella Maris i Murine.

Nevrijeme je bilo jace do podneva, a kasnije je oslabjelo. Bujice su se slijevale gradskim ulicama, a, iako su se gradani bojali posljedica pouceni lošim prošlogodišnjim iskustvom, sve je ipak prošlo relativno dobro.


Podijeli: Facebook Twiter