Jaka bura u primorju, snijeg na Biokovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Makarskoj primorju puše vrlo jaka bura, brzinom od sedamdesetak, a na udare i do 110 kilometara na sat te je od 6 sati u prekidu trajektni promet izmedu Makarske i Sumartina na otoku Bracu.

Na Biokovu protekle je noci pao snijeg, a temperatura na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri spustila sa na minus jedan Celzijev stupanj.

Zbog olujne bure za sav promet zatvorena je autocesta A1 izmedu cvorova Posedarje i Gornja Ploca te državna cesta Maslenica - Zaton Obrovacki, izvijestio je HAK.

Dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb izmedu cvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila.

Dionicom autoceste A7 izmedu cvorova Orehovica i Sv. Kuzam, Paškim mostom te Jadranskom magistralom D8 od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na dionici od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zbog bure u prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen, Ubli - Vela Luka - Split i Sumartin - Makarska, katamaranske linije na rijeckom podrucju te s Visa, Lastova, Korcule, Hvara i Braca za Split.


Podijeli: Facebook Twiter