Jaka bura rušila stabla na pulskoj tržnici


Jaka bura, koja na mahove puše i do 50 km na sat, danas je ujutro polomila i srušila nekoliko stabala na pulskoj tržnici, koja su pala neposrednu uz štand s voćem i povrćem te na terasu jednog kafića. Na sreću, nitko nije ozlijeđen, a na teren su ubrzo izašli pulski vatrogasci i gradski komunalci koji su ispilili i maknuli odlomljeno drveće.

Prema prognozi Istrameta, bura je ponešto snizila temperature, koje su u unutrašnjosti do 20 stupnjeva Celzija, a uz obalu od 26 do 29 stupnjeva. U četvrtak se očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno uz umjerenu naoblaku te će puhati umjerena, na jugu Istre u prvom dijelu dana povremeno jaka bura. Također, temperature zraka dva-tri stupnja Celzija više u donosu na srijedu.

U petak pak, prema Istrametovoj prognozi, u Istri će biti sunčano i vruće vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura, na moru sredinom dana prolazno umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od svježih 13 u unutrašnjosti Istre do 19 stupnjeva Celzija uz obalu, dok će temperatura tijekom dana biti od 29 do 33 stupnjeva Celzija. (T. T., snimio Goran ŠEBELIĆ / CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter