Jak vjetar zaustavio jedrilicare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutros je startala trodnevna medunarodna jedrilicarska "Sveti Nikola" koju vec 19. put organizira "Vega". Usprkos odlicnim predprijavama na kraju se na startu našlo "samo" blizu 450 natjecatelja iz cijelog svijeta jer su Francuzi, dio Talijana i Nijemci zbog nevremena koje je zahvatilo veci dio Europe u zadnjem trenutku odustali od dolaska u Pulu ili pak bili sprijeceni.

Flota podijeljena u cetiri klase, laser, laser radial, laser 4.7 i optimist krenula je na more po jakom vjetru i velikim valovima koji su dopustili održavanje samo po jednog plova u klasama laser radial i laser 4.7, te dva plova u laseru. Najbrojnija klasa, optimist samo je djelomicno odradila jedan plov. Naime tek je plava skupina zakljucila startni plov, ali je i kod njih od 107 natjecatelja u cilj ušla tek 26.

U tako zahtjevnim uvjetima najbolje su se od brojnih istarskih natjecatelja snašli Antonio Poretti iz rovinjskog "Maestrala" i domaca uzdanica Nina Hinic koji su poveli u konkurenciji lasera 4.7, te Puljanin Filip Matika koji jedri za kostrenski "Galeb", koji je poveo u klasi laser.


Podijeli: Facebook Twiter