Jak vjetar otežava promet na Jadranskoj magistrali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (I.skupinu vozila), izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Slavoniji, takoder na autocesti A1 izmedu tunela Male Kapele i cvora Otocac, na A3 Bregana-Lipovac, izmedu cvorova Križ i Novska i A2 Zagreb-Macelj, kod cvora Zabok. Na vecini cesta promet je rijedak.

Zbog prevrtanja teretnog vozila, zatvorena je za sav promet ŽC 5209 Baderna-Vižinada, u Istri. Obilazak je Istarskim ipsilonom. Zbog radova zatvorene su ceste: - D1 od raskrižja u Velikom Trgovišcu do cvora Mokrice, - D22 Moždenec-Sudovec,- D28 Sveta Helena?Vrbovec izmedu cvorova Dubrava i Cugovec, a obilazak je preko Vrbovca,- D35 Sveti Križ Zacretje-Donja Šemnica,- D43 Graberje-cvor Ivanic Grad,- D57 Vukovar-Orolik,- D205 Risvica-Dubrovcan,- D518 Osijek-Markušica-Gaboš-Jarmina, na dionici od nadvožnjaka u ulici kneza Trpimira (južna osjecka obilaznica) do nerazvrstane ceste Brijest-Osijek. Na granicnim prijelazima nema dužih cekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter