Jak vjetar na Jadranskoj magistrali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp-prikolicama (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja i za dostavna vozila te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Hrvatski autoklub izvijestio je i da jak vjetar usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u Lici, Gorskom jotaru, Dalmaciji i u većem dijelu unutrašnjosti. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru. Ima je i na dionicama autocesta: A1 između Bosiljeva i tunela Mala Kapela te A6 Rijeka - Zagreb između Ravne Gore i Bosiljeva 2.  

Slab snijeg usporava vožnju na autocesti A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok (brzina je ograničena na 60 kilometara na sat).

Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

Dionica državne ceste D36 Sisak-Popovača kod šume Brezovica otvorena je samo za osobna vozila. Prometuje se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima i ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Zbog poplave, zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter