Jahtaša nešto manje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od pocetka godine do jucer u hrvatske teritorijalne vode na podrucju kontrole Lucke kapetanije Pula uplovile su 3.045 jahte i 4.232 brodice. U istom razdoblju naše su vode napustile 2.102 jahte i 2.653 brodice.

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, ove je godine uplovilo 370 brodica manje i tri jahte više.

Što se tice statistickih pokazatelja u svezi produljenja vinjeta, brojke govore da je od pocetka godine do jucer evidentiran ukupan pad fluktuacije plovila za 1,8 posto. U tom razdoblju prvi put svoj je boravak u RH prijavilo 489 vlasnika jahti i 2.822 vlasnika brodice stranih zastava. Vinjete su produžili vlasnici 4.722 jahte i 9.090 brodica.

U odnosu na isto razdoblje lani, ove je godine 9,6 posto manje prvih prijava jahti i 7,8 posto manje prvih prijava brodica. U porastu za šest posto je produljenje vinjeta jahtama, a za 1,4 posto ima više i produljenja vinjeta brodicama.

U pulskoj Luckoj kapetaniji kažu da broj dolazaka varira svaki dan te da ce do konca srpnja doci još znatan broj nauticara. Pocetkom kolovoza bit ce navala talijanskih nauticara što ce zasigurno poboljšati ovu statistiku.


Podijeli: Facebook Twiter