Jahta meksičkog milijardera u Puli

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Tijekom poslijepodneva u pulsku je luku uplovila velebna jahta Mayan Queen IV. S obzirom na to da je riječ o jahti u privatnom vlasništvu, podaci o putnicima ostali su nam nedostupni, no ono što smo uspjeli doznati od glasnogovornika Lučke uprave Zorana Peruška jest da je riječ o jahti u vlasništvu Alberta Bailleresa, koji je unatrag dvije godine bio treći najbogatiji čovjek u Meksiku s bogatstvom procijenjenom na 16,5 milijardi američkih dolara prema časopis Forbes, dok ga Bloomberg navodi kao 35. najbogatiju osobu na svijetu.

Posjeduje holding Grupo Bal, koji kontrolira velik broj drugih tvrtki kao što je Industrias Penoles, druga najvažnija meksička rudarska tvrtka i prvi svjetski proizvođač srebra. Godišnje proizvodi 25 tisuća kilograma zlata i 2,5 milijuna kilograma srebra. U posjedu je i lanca trgovine odijelima El Palacio de Hierro koje se uglavnom nalaze u Ciudad de Mexicu, a prodaju brendove poput Guccija, Vuittona, Burberrya i Prade. Posjeduje i osiguravajuće društvo te niz drugih poduzeća, a povezan je i s vrhunskim visokoškolskim centrom te je vlasnički vezan i za tvrtke koje se bave pružanjem financijskih usluga, poljoprivredom i borbama s bikovima.

Jahta Mayan Queen IV duga je 92 metra. Doplovila je s Raba, a u Puli ostaje do četvrtka kada odlazi put Poreča. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter