Jahta Lady Moura isplovljava bez šeika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je bilo najavljivano u Puli se danas nije pojavio vlasnik megajahte Lady Moura, saudijski biznismen šeik Nasser al-Rashid.

Ta 106 metara dugacka luksuzna jahta je prije cetiri dana uplovila u pulsku luku gdje se privezala i tako plijenila pozornost javnosti.

Podsjetimo, Lady Moura sagradena je 1990. godine u njemackom brodogradilištu luksuznih megajahti Blohm & Voss u Hamburgu u kojem su sagradene najvece i najvrjednije svjetske megajahte poput jahte Octopus suosnivaca Microsofta Paula Allena koja je takoder unazad nekoliko godina bila u pulskoj luci.

Lady Mounu je dizajnirao poznati talijanski dizajner i brodogradevni arhitekt Luigi Sturchi iz kuce Diana Yacht design iz Italije. Saudijski biznismen je ovu svoju ljepoticu dao sagraditi 1990. godine i nosi ime njegove bivše supruge Moune Ayoub koja danas posjeduje jedrenjak dugacak skoro 80 metara.

Kako smo uspjeli saznati, Lady Mouna ima ukupno 45 clanova posade koji su ovih dana u Puli doslovce izglancali cijeli brod koji ocekuje svoga vlasnika. Iako je prvotno bilo najavljeno da ce šeik al-Rashid u Pulu stici u petak rano popodne svojim osobnim jetom, zbog poslovnih obveza šeika plan je izmijenjen.

Doznajemo da bi Nasser al-Rashid trebao sletjeti na aerodrom pored Venecije i to u nedjelju. Tada bi Lady Mouna trebala isploviti iz Pule i krenuti put talijanske lagune.

Zanimljivosti radi, Lady Mouna bi u Puli trebala ostati vezana punih šest dana za što bi šeik pulskoj Luckoj upravi trebao platiti 2.650 kuna dnevno, odnosno ukupno 15.900 kuna. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter