Jahta bogate Austrijanke u poreckoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetvrtka usidrena 98-metarska jahta u poreckoj luci ispred hotela Palazzo plijeni pažnju prolaznika i turista. Rijec je o jahti Carinthia VII, napravljenoj 2002. godine, koja slovi za jednu od najluksuznijih svjetskih jahti, procijenjenoj na sto milijuna eura.

Nakon što je prije nekoliko godina posjetila Rovinj, jahta, inace iz maticne luke u Veneciji, u cetvrtak popodne prvi je put uplovila u porecki akvatorij. Carinthia je izgradena po nacrtima poznatog naval-arhitekta Tina Heywooda u bremenskom brodogradilištu Lürsen i s cetiri motora i gotovo deset tisuca konjskih snaga postiže brzinu od 26 cvorova.

Prima 12 putnika i 28 clanova posade. Po velicini je svrstavaju na 12. mjesto svjetskih lista.



Jahta plovi pod austrijskom zastavom i pripada austrijskoj poduzetnici Heidi Horten, prema Forbesovoj listi teškoj 3,4 bilijuna dolara. Becanka Heidi Jelinek se kao 19. godišnjakinja udala za njemackog poduzetnika Helmuta Hortena i nakon njegove smrti nastavila voditi financijsko i trgovacko carstvo. Nalazi li se 69-godišnja milijarderka na jahti u Porecu nismo uspjeli doznati.

Ravnatelj porecke Lucke uprave Željko Corak rekao nam je da ce jahta u poreckoj luci biti usidrena do ponedjeljka, a kamo ce krenuti dalje, njihov agent još nije javio.

- Ovo je još jedna u nizu luksuznih megajahti koje su od proteklog cetvrtka koristile vezište i sidrište u poreckoj luci, dodaje Corak.


Podijeli: Facebook Twiter