Jahta Billa Gatesa na Malom Brijunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Alfa Nero", megajahta kojom je nedavno po Dalmaciji plovio osnivac Microsofta Bill Gates, danas je doplovila na Mali Brijun.

Kako nam je rekla viša strucna savjetnica za promidžbu i odnose s javnošcu Nacionalnog parka Brijuni Vesna Danko Klunic, djelatnici su tijekom cijelog dana bili u pripravnosti, no nitko nije izašao s jahte. - Gosti su stigli nenajavljeno. Bili smo stand by, ako nešto zatreba, no nisu izašli. Postojala je mogucnost da idu na Mali Brijun, ali helikopter koji je bio na jahti je viden kako je negdje odletio i prema mojim informacijama, Bill Gates više nije u Hrvatskoj, a jahta ce otploviti u Veneciju. Naši djelatnici su rezervirali nekoliko malih automobila za svaki slucaj, ali nije se ništa dogodilo. Jahta je stigla u velikoj tajnosti. Gates ne želi biti viden i zapažen i ima veliko osiguranje, rekla je Danko Klunic.

Prema neslužbenim informacijama, Gates je jucer gliserom koji takoder ima na jahti posjetio Rovinj, no Danko Klunic to nije mogla potvrditi. Istice da se velike jahte najave unaprijed jedino ako je gužva pa si žele osigurati mjesto za pristajanje, no inace to ne cine pa na Brijunima zapravo i ne znaju tko je stigao. Gatesova jahta bila je cijelo vrijeme usidrena na Malom Brijunu, jer plovila takve velicine zbog gaza ne mogu pristati na Velom Brijunu pa bogati gosti tamo obicno pristanu gliserima ako žele izaci na otok.

Gates je, podsjetimo, nedavno drugi put posjetio Skradin i slapove Krke te je u obilazak nacionalnog parka otišao u pratnji supruge i troje djece. I u šibenski akvatorij uplovio je na carter megajahti "Alfa Nero", izradenoj uglavnom od celika, dugoj 82 metra i teškoj 2.500 tona, s 20 kabina za goste i posadu, u kojima može primiti ukupno 40 ljudi.


Podijeli: Facebook Twiter