Jagustin trčao za 800. godina vodnjanske župe

Ivan Jagustin ispred crkve Sv. Foške u Batvačima (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)
Ivan Jagustin ispred crkve Sv. Foške u Batvačima (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)

Nedjeljnim malim maratonom od crkve Sv. Blaža u Vodnjanu do crkve Sv. Foške u Batvačima i natrag istim putem, pretrčavši ukupno 17 kilometara, maratonac iz Vodnjana Ivan Jagustin obilježio je 800. obljetnicu vodnjanske župe i Dan neovisnosti Hrvatske. U Sv. Foški, gdje je prisustvovao svetoj misi i kod glavnog križa zapalio dvije svijeće za poginule u Domovinskom ratu, Jagustina je dočekao vodnjanski župnik Marijan Jelenić.

- Zadovoljan sam, pretrčao sam stazu u rekordnom vremenu, a pratio me samo sin Josip. Do Sv. Foške mi je trebalo 47 minuta, a za povratak do Sv. Blaža 50 minuta. Na misi je bilo lijepo, vjernici su mi čestitali, a poklonio sam crkvi sliku s likom Sv. Blaža, sveca zaštitnika vodnjanske župe. Nije mi smetala vrućina kao kad sam tim putem trčao u kolovozu, sve je odlično prošlo, rekao je Jagustin. Ovaj je 50-godišnji maratonac, dragovoljac Domovinskog rata i ratni vojni invalid, kojem je zbog karcinoma amputirana lijeva ruka, time obilježio svoju povratničku godinu, nakon oporavka od teške bolesti. Pretrčao je, naime, istu dionicu u kolovozu u povodu Dana domovinske zahvalnosti.

Jagustin već osam godina tradicionalno svake prve nedjelje u mjesecu hodočasti u sv. Fošku, a ovaj hodočasnički mali maraton posvetio je hrvatskim braniteljima, invalidima i oboljelima od teških bolesti. Sljedeće godine prvi maraton planira istrčati u siječnju, u povodu 21. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske. ( P. LUKEŽ)  - GO01962971.jpg Ivan Jagustin ispred crkve Sv. Foške u Batvačima P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ


Podijeli: Facebook Twiter