Jagode na neuobicajen nacin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U kaštelirskoj  Turistickoj zajednici zaigrani tim stalno smišlja neka mala veselja za sumještane i namjernike – ovoga puta na um im je palo uveseliti sajmeni petak na Placi, i to svakoga tjedna nekim novim sezonskim proizvodom.
Pocele su s bazgom prije tjedan dana, a jucer smo ih obišli na dan jagoda i uvjerili se da u najavi nisu pretjerali – lokalni poljoprivrednik nudio je jagode po 15 kuna i malo ih je ostalo neprodanih, a na štandu su po istoj cijeni nudili domaci pekmez od jagoda izvrsne kvalitete. Prije kupnje moglo ga se degustirati, a Nevenka Kocijancic, predsjednica TZ-a, kaže da je za ocuvanje boje i arome najvažnije iznimno kratko kuhanje i, naravno, kvaliteta jagoda koju daje kaštelirska zemlja. Za deset kuna nudili su slatku marendu koju su cinili komad štrudla od jagoda, «falše» jagode od oraha i marcipana i prave umocene u cokoladu. Vrhunac mirisne crvene price bila je skuta s toplim umakom od jagoda i terana – savršeno.


Podijeli: Facebook Twiter