Jagode i peperoncino iz Kaštelira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 17 vrsta jela od jagoda i trešanja, mahom slastica, pripremile su djelatnice i volonterke Turisticke zajednice Kaštelir - Labinci na cetvrtoj degustaciji jela od samoniklog bilja i plodova održanoj na kaštelirskoj Placi.

Zainteresiranih za degustaciju, kao i svaki put do sada bilo je napretek, pa su gotovo sva jela - od frapea, jagoda prelivenih balzamicnim octom, tiramisua od jagoda, pite od trešanja, moussea od cokolade s jagodama, do pannacote s jagodama i trešnjama i savijaca planule u rekordnom roku.

Gurmani nisu mogli odoljeti ni neuobicajenim kombinacijama poput riže s umakom od jagoda i peperoncinom te riže s umakom od trešanja, muškatnim orašcicem i cimetom. Posjetitelje su zaintrigirale i domace marmelade od trešanja i jagoda koje kaštelirske domacice ukuhavaju ovih dana.

Opcinski TZ vec niz godina u proljetno vrijeme organizira niz degustacija slanih i slatkih jela od domacih plodova, a nakon bazge, akacije, koromaca i koprive, sljedeci je petak red na tikvicama. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter