Jagger patio zbog Angeline

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mick Jagger upoznao je Angelinu Jolie na snimanju spota "Anybody Seen My Baby" te u potpunosti poludio za njom, iako je Jerry Hall u to vrijeme cekala njihovo cetvrto dijete, piše u Angelininoj biografiji koju je napisao Andrew Morton.

Mickova zaludenost Angelinom trajala je dvije godine, a njegovu fascinaciju potpirivale su Angelinina majka, koja je sanjala da se njen idol iz mladosti oženi njenom kceri, kad vec nije njom, te Angelinina hladnoca.

Naime, Jagger je mjesecima uporno ostavljao zaljubljene poruke na broj koji mu je Angelina dala, no odgovora nije bilo, a razlog je na tragu pravih komedija zabune - broj je bio majcin. No bez obzira na zabunu i kasnije otklanjanje iste, Angelina je ostala hladna na Mickovu infantilnu zaludenost, što je slavnog ženskara doslovno dovodilo do ruba ocaja.

"Bio je potpuno slomljena srca zbog nje", piše Morton. Sve to vrijeme pjevac se služio raznim trikovima da bi došao do glumice. Tako je kao posrednike pokušao iskoristiti njenog tadašnjeg supruga Jonnyja Leeja Millera i buduceg supruga Billyja Boba Thortona. Bez uspjeha, jasno. I slavni ženskaroši ponekad dobiju cipelicu.


Podijeli: Facebook Twiter