Jadranske igre prošle nezapaženo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ribarskom feštom u luci, trecom ove godine, Vrsar je ušao u glavnu sezonu turistickih manifestacija. Unatoc vrlo solidnom odazivu, u Turistickoj zajednici napominju da se po prometu ostvarenom na ribarskim štandovima ipak osjetilo da objekti na ovom podrucju još nisu sasvim popunjeni.

U pokušaju da osvježi ustaljeni recept ribarskih fešti, TZ je angažirao privatnu tvrtku koja je na rivi organizirala Jadranske igre za domace stanovnike i goste. U komicnim disciplinama ogledalo se pet ekipa - cetiri sastavljene od gostiju i animatora kampova Koversade, Petalona i Valkanele te turistickih naselja Belvedere i Funtana, dok je peti tim složila vrsarska udruga mladih Neverini. Sudionici su se po svemu sudeci dobro zabavljali, a pobjedu su odnijeli Don Promilos iz Valkanele.

Unatoc zanimljivom konceptu, Jadranske igre nisu se nametnule kao glavni sadržaj na fešti pa bi iduce godine mogle biti izdvojene u zaseban dogadaj.

Do kraja sezone planirane su još cetiri ribarske fešte, po jedna u srpnju i kolovozu te dvije u rujnu. Njihovi zaštitni znaci i dalje su srdele, kruh i vino za deset kuna te glazbeni i plesni program.

Glavne tocke na ljetnom kalendaru manifestacija u Vrsaru su Casanovafest, trodnevni festival ljubavi i erotike koji pocinje u cetvrtak, a srpanjska jazz i blues festival. Festival More i gitare pak donijet ce 11 koncerata u romanickoj bazilici Svete Marije od Mora, cetvrtkom navecer, pod umjetnickim vodstvom gitarista Saše Dejanovica. Sezona koncerata ozbiljne glazbe utorkom u župnoj crkvi Svetog Martina vec je pocela.


Podijeli: Facebook Twiter