Jadranske igre: Pobjeda ekipi Daj Mare iz Krka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Petu godinu zaredom Rabac je bio domaćin Jadranskim igrama, sportsko-zabavnoj manifestaciji koja se održava u ljetnim mjesecima, s ciljem obogaćivanja turističke ponude te poticanja natjecanja i druženja među gradovima i zemljama. Na rabačkoj rivi snage je odmjerilo pet ekipa, a domaće redove branili su članovi Budokai kluba Labin. Žestoki protivnici ove su im godine stigli iz Medulina, Rijeke, Krka i slovenskog Velenja.

Natjecali su se u pet disciplina: vodenoj košarci-mošarci, prevoženju u kanti, prenošenju kašeta, povlačenju konopa i u najzabavnijoj igri, navođenja tovara. Sve ekipe zdušno su se borile, no, ipak ekipa Krk - Daj Mare, bila je mrvicu bolja, te joj je pripalo prvo mjesto. Druga je Medulin, S.R.U. Infinitus, a  treća Velenje, a slijede Rijeka, POM-F-RI i Labin - Budokai Labin.

Prva ekipa pobjedom u Rapcu izborila je plasman za natjecanje u završnici igara, koje će se održati u Malinskoj, na otoku Krku. Mnogobrojna publika i ove je godine uživala na rabačkoj rivi te s istim žarom navijala za sve ekipe. Igre su i ove godine imale svoju mini-inačicu, odnosno Jadranske igre Junior, koje su na rabačkoj rivi održane u popodnevnim satima, a bile su prilagođene djeci od 8 do 12 godina.

Ovogodišnja, ujedno i šesta sezona igara započela je 6. lipnja, a traje do 19. rujna. Na ovogodišnjem će izdanju Jadranskih igara u završnicama natjecanja sudjelovati natjecatelji iz dvanaest zemalja, čime Jadranske igre poprimaju i međunarodne razmjere, te se proširuju na cijelu regiju. Završnice igara se zbog svoje iznimne zanimljivosti snimaju i direktno prenose na nacionalnoj televiziji.

I ove će godine preko 2,5 tisuća natjecatelja prodefilirati terenima Jadranskih igara u Hrvatskoj te se okušati u modernim inačicama tradicionalnih igara, a sve će njih neumorno bodriti tisuće i tisuće navijača i prijatelja ovog ljetnog show programa. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter