Jadranske igre na umaškom gatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Ovdje je jaaako sklisko, al' ide nam fantasticno!, uzviknula je sinoc u žiži nadmetanja voditeljica Jadranskih igara Sanda Radikovic, neumorna u animaciji publike i šest lokalnih ekipa koje su na umaškom ribarskom gatu dale sve od sebe odmjeravajuci snage u samo naizgled jednostavnim zadacima.

Sklisko je bilo zbog prolivene morske vode - jednog od kljucnih elemenata u šaljivim igrama po uzoru na nekad izuzetno popularne Jadranske susrete i Igre bez granica, a fantasticno se, u prvom redu, ponijela ekipa Rukomet Umag, složni i borbeni igraci gradskog rukometnog kluba, kojima pobjeda omogucava nastavak natjecanja prema finalu i vatrogasnom vozilu - glavnoj nagradi vrijednoj 1,2 milijuna kuna.

Odlicni su bili i drugo i treceplasirani, Asocijalni Umag i Petrovija te Kranceti - Juricani, Water Sports Katoro i Babici - Lovrecica.

- U prvom smo se redu došli zezati i družiti, a kad smo vidjeli da, uz odlicnu zabavu, imamo priliku postici i nešto više - uprli smo iz sve snage!, rekla nam je, ne susprežuci srecu, Andrea Pavic, predstavnica pobjednicke ekipe u kojoj su bili i Teo Stapar, Zvonimir Šestan, ?enis Kalender, Tomislav Milinkovic, Dorijan Radulovic, Tijana Leškan i Danijela Špoljaric.

Svakodnevni su treninzi ocito doprinijeli njihovoj izdržljivosti i snalaženju u letecem vaterpolu, "spašavanju turistkinja" te utrci s ribarskim kašetama i potezanju konopa. Sve je pocelo zagrijavanjem u "vodenoj gusjenici", tijekom koje su natjecatelji trebali što više morske vode posudom prebaciti iz ruke u ruku, iznad svojih glava. Za njih je to bilo i pravo osvježenje, jer im polijevanje nije ginulo, a publika ih je pratila smijehom, pljeskom i navijanjem koji su od sramežljivog postepeno rasli i odavali da su ih ponijeli nadmetanje i entuzijazam ekipa.

U simpaticnom intermecu dvije su djevojke iz publike dobile zadatak poljubiti što više decki (koji su im zdušno pomagali), pri cemu je Viki osvojila majicu pobijedivši Elenu s 46 naprama 26, a sve je zakljuceno uz glazbu grupe Bukaleta.

Gostovanje Jadranskih igara organizirala je umaška Turisticka zajednica u suradnji s Gradom i tvrtkom Alter media, a glavni pokrovitelj cijelog projekta, koji ce u svom drugom izdanju do 4. rujna dotaci 37 turisticke destinacije i okupiti 256 ekipa s 2.080 sudionika, je Ministarstvo turizma, uz partnere Hrvatsku turisticku zajednicu i Hrvatsku gospodarsku komoru.

Umag je bio prvi ovosezonski istarski domacin. Slijede 17. lipnja Novigrad i 1. srpnja Fažana, za koje su prijave još otvorene, te 3. srpnja Vrsar i 4. srpnja Medulin. (Kristina FLEGAR; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter