Jadranki Kosor prijete izbacivanjem iz stranke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ više ne može dopustiti da bude talac nečijih osobnih frustracija. Zadnji je čas da se prestane s unutarstranačkim podmetanjima zbog neispunjenih ambicija. Žalosno je da pokraj ovakve Kukuriku vlade pojedinci namjerno ruše rejting i rade protiv stranke. Ovo je službeni stav vrha HDZ-a i predsjednika Tomislava Karamarka o nekoliko neslužbenih izjava o stanju u HDZ-u, a prenosi ga glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš.

"Jadranka Kosor je ta koja solira i ne zastupa službene stavove stranke. Često nastupa pod svojim imenom, ali i kao 'neimenovani zastupnik HDZ-a'. I to u trenutku kad se stranka konsolidira, onako kako se treba konsolidirati svaka obitelj. A Kosor se često poziva na obitelj", otvorena je Dubravka Šuica te naglašava: "Zbog čega tako solira, nije mi jasno. Jer, nema nikoga iza sebe. To što radi, nije korektno. Izbori u HDZ-u završili su 20. svibnja prošle godine i red je da svi članovi prihvate volju većine. Članstvo je reklo na najdemokratičniji način što misli o njoj".

Jadranka Kosor, pak, skandaloznim smatra da je se povezuje s neimenovanim izborima jer ona "sve što želi reći, kaže pod imenom i prezimenom".

"Ja se ne služim metodama kojima se prije, ali i sada, služila Dubravka Šuica. A ako me namjeravaju sankcionirati, neka već jednom krenu. Očito se traži krivac za loš stranački rejting, a ja sam i krpa i vreća u koju se udara", komentirala je Kosor.

No, nije Kosor jedina za čije poteze vrh stranke nema razumijevanja. Karamarkovi suradnici otvoreno priznaju da nezadovoljnika u stranci ima, no uvjereni su da nemaju osobitu snagu i ugled. Ti bi se ljudi, kažu u HDZ-u, mogli i okupiti oko ideje rušenja sadašnjeg vodstva, iako nemaju nikakvih dodirnih točaka.

U toj kategoriji svakako je Milan Kujundžić, ugledni HDZ-ovac blizak zamjeniku predsjednika stranke Dragi Prgometu. Na politički angažman, navodno, naveo ga je Ivić Pašalić, a savjetovao ga je i Andrija Hebrang. Političke ambicije ne skriva, a temelj za njih crpi iz činjenice da je na unutarstranačkim izborima u svibnju prošle godine dobio tek 110 glasova manje od Karamarka, piše 21. stoljeće. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter