Jadranki Kosor odlazna karta u jednom smjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jake snage Kukuriku saveza Istre i Primorja okupile su se u Golubinjaku u Gorskom kotaru, gdje je donesena odluka o osnivanju zajednickog izbornog stožera za 8. izbornu jedinicu, koji ce ciniti po tri predstavnika svake stranke.

"Gradani ce na ovim izborima HDZ-u dati odlaznu kartu u jednom smjeru. Promjene ce biti sveobuhvatne, pravedne, poštene i duboke", porucio je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, dok je celnica primorsko-goranskog HNS-a Nada Turina-?uric porucila: "Okupili smo se da pokažemo zajedništvo i potvrdimo odluku da na sljedecim izborima pobijedimo".

Celnici Kukuriku saveza našalili su se da nije cudno da su se našli u šumi: sve dobre promjene u Hrvatskoj kretale su iz šume, kazao je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, a to je i simbolicna poruka onima koji strahuju od Kukuriku saveza da imaju i zašto, dodala je Turina-?uric.

"Na izborima 2007. godine ove cetiri stranke dobile su takoder puno glasova, ali to nije bilo dovoljno – valjda smo bili podcijenili trenutak, a nismo ni vjerovali da je moguce da Hrvatsku netko tako bezocno pljacka, kao što se poslije pokazalo. Zato ne cudi da danas Jadranka Kosor od DORH-a traži informaciju o tome da li HDZ pod istragom, no mi joj porucujemo: daleko mirnije danas u Remetincu spava Ivo Sanader, nego što to mogu neki iz Vlade", rekao je Kajin.

Tvrdi da su u HDZ-u odavno znali da loše ekonomske trendove ne mogu preokrenuti, ali su se grcevito držali vlasti upravo da ne padnu u nemilost pravosudnih tijela.

Kajin porucuje da je primarni zadatak Kukuriku saveza Hrvatsku u dvije godine mandata vratiti barem ondje gdje je po ekonomskim pokazazeljima bila kad je Kosor preuzela Vladu, dakle 1. srpnja 2009. Upozorio je takoder da su javne nabave u 2009. godine iznosile 40 milijardi kuna, a prošle godine 24, 8 milijardi – dakle, pad je 16 milijardi, što najbolje govori o padu svih mogucih investicija. "Ova zemlja je paralizirana, zamrznuta, ali nova poštena vlast otvorit ce zemlju svijetu i Europi, i preokrenuti trendove", kaže Kajin.

"Spremni smo za izbore i pobjedu. Zasukat cemo rukave i promijeniti sve što je HDZ upropastio u ovih osam godina, a o cemu Jadranka Kosor pogrešno govori obilazeci Hrvatsku na svojoj turneji. Umjesto rijeci trebala je pokazati djela", porucuje Komadina.

Celnik HSU-a Silvano Hrelja biracima je poslao apel da ne nasjedaju na atraktivne i senzacionalisticke vijesti koje ce im se za kampanje plasirati, vec da razlikuju djela i programe od tih spinova.

Celnici Kukuriku saveza održali su minutu šutnje za poginule mlade socijaldemokrate u Norveškoj. (Tihana TOMICIC/Novi list)


Kukuriku rebus
Dogovor koji je postignut izmedu SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a govori da ce u 8. izbornoj jedinici SDP na listi od 14 kandidata imati 1., 3., 5., 7., 8., 9. i 11. mjesto, IDS 2., 6. i 10., a HSU 4. mjesto.
Na kojoj ce se poziciji naci HNS, tek ce se odlucivati u središnjici te stranke – naime, i 13. mjesto ce vjerojatno imati IDS, a HNS ce morati odluciti hoce li u 8. jedinici višu poziciju, dakle 12. mjesto ili ce negdje drugdje birati višerangirano mjesto, a u 8. jedinici biti tek 14. po redu.
Po medustranackom dogovoru, HNS ima mogucnost, gdje sam odredi, birati još pet pozicija koje su izgledne za ulaz njihovih kandidata u Sabor, a o tome ce odlucivati šef stranke Radimir Cacic s najužim timom suradnika.


Podijeli: Facebook Twiter