"Jadranka, vi ste najslabija karika"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu u 18 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu opet su se okupili protuvladini prosvjednici kako bi iskazali nezadovoljstvo i zatražili odlazak Vlade Jadranke Kosor.

Oko 18 sati stiglo je tek nekoliko stotina ljudi, koji su, izmedu ostalog, transparentima porucili "Vlada mora pasti - nisu smjeli lagati narod i krasti", "Volim Hrvatsku, ali ne u EU", "Niže, a ne nove poreze", te "Jadranka, vi ste najslabija karika. Zbogom".

Nakon dvadesetak minuta okupljanja na Cvjetnom trgu, bez ikakvih govora, nekoliko stotina ljudi krenulo je u prosvjednu šetnju Zagrebom tražeci odlazak vlade. U Mesnickoj ih je zaustavio kordon policije, kojoj su porucili »cuvate mafiju«, a nakon toga su se mirno uputili prema sjedištu HDZ-a gdje se vikalo "Jaco odlazi" i "Referendum za izbore". U potpunom muku stalo se minutu-dvije kod japanske ambasade a zatim su prosvjednici otišli pred gradski HDZ u Gundulicevoj i vikali »HDZ mafija«. Prosvjednik pri celu kolone porucuje »Osvjestite se. Presuda hrvatskim generalima bit ce presuda svima vama«.

Prosvjednici su bili i pred središnjicom SDP-a, a zaustavili su se i pred HNB-om gdje su razvili veliki transparent "Nacionalizacija banaka". Nakon toga vratili su se na Trg bana Jelacica.

Petnaestak minuta prije 21 sat prosvjednici su se poceli razilaziti, a novi prosvjed je u srijedu u 18 sati.

Prosvjed u Rijeci


Toplo i suncano vrijeme iskoristili su rijecki prosvjednici s metlama u rukama za proljetno cišcenje ulaza u HDZ-ove prostorije na Jadranskom trgu, uputivši tako aktualnoj Vladi i svakoj koja bude protiv prava naroda rijeci - Više cvijeca, manje smeca!

To nije bio jedini novitet ovog prosvjeda u režiji Koordinacije prosvjeda Rijeka, ciji su inovativni i kreativni aktivisti porucili kako se od obecanja ne živi te su za vjernost i ustrajnost u odazivu na ritam prosvjeda srijeda-subota, nekoliko stotina sudionika trase od Konta do kraja Korza "isplatili" honorarom u novcanicama od 250 kuna s likom Andrije Hebranga. (H, Z. D., S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter