Jadranka Kosor nova predsjednica HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jadranka Kosor nova je predsjednica HDZ-a. To je jednoglasno danas odlucilo devet tisuca stranackih izaslanika na Opcem saboru HDZ-a, koji su njezina prethodnika Ivu Sanadera imenovali pocasnim predsjednikom. Darko Milinovic izabran je za zamjenika predsjednice HDZ-a. Imenovano je i šest potpredsjednika - Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker i Petar Cobankovic.

Jadranka Kosor je nakon imenovanja obecala da ce stranku i državu voditi "cvrstom ženskom rukom". Istaknula je da se ne boji te funkcije, nego da od nje puno ocekuje.Oporbi, koja traži prijevremene izbore, a pogotovu SDP-u, porucila je - ne bu išlo. Kosor je ponovila je da ce Vlada vec slijedeceg tjedna izraditi rebalans državnog proracuna, koji ce biti izglasan do 15. srpnja.Najavila je "žestoku i nesmiljenu borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala", a istaknula je i da Hrvatska ostaje u petoj brzini na putu u EU, na kojem se nada skorom povlacenju slovenske blokade.

Izaslanik njemacke kancelarke Angele Merkel na 13. Opcem saboru HDZ-a Christian Schmidt izjavio je kako je u Europi puno onih koji shvacaju odluku o povlacenju s funkcije hrvatskog premijera Ive Sanadera, ocijenivši da je Sanaderova ostavka "snažan simbol". HDZ-ovu vodstvu prenio je poruku kancelarke Merkel da ce i dalje usko suradivati s hrvatskom vladom te da se nada i osobnom kontaktu s buducom premijerkom Jadrankom Kosor.

Predsjednici HSS-a i HSLS-a Josip Frišcic i ?urda Adlešic cestitali su izaslanicima 13. opceg sabora HDZ-a 20. obljetnicu stranke, porucivši još jednom kako HDZ i dalje ima potporu svojih koalicijskih partnera.


Podijeli: Facebook Twiter