Jadranka Đokić: I kazalište i film traže izvrsnost

Jadranka Đokić (A. KANCELAR)
Jadranka Đokić (A. KANCELAR)

Pulska glumica Jadranka Đokić glumi u novom naslovu kazališta Ulysses "Shakespeare u kremlju"

- Prva je to Vaša suradnja s kazalištem Ulysses.

- Rad kazališta Ulysses pratim već zaista dugo, tako da mi je bilo vrlo drago kada me dramaturginja Tena Štivičić predložila za suradnju na novom projektu. Unatoč brojnim obvezama koje imam kao članica ansambla u Zagrebačkom kazalištu mladih, bez razmišljanja sam prihvatila ovaj projekt jer smatram da su upravo ovakvi projekti izvrsni zbog zahtjevnosti, ali i perspektivnosti. Volim takve izazove.

- Ovoga Vas je ljeta pulska publika mogla vidjeti i u Areni, u "Svećenikovoj djeci". Recite nešto i o tom iskustvu.

- Uživala sam surađujući s Vinkom Brešanom, kao i cjelokupnom ekipom koja je za cijelog filma nosila izrazito pozitivnu energiju i koncentraciju. Također, zanimao me komplicirani zadatak koji nosi lik 'lude Ane' u filmu. Niti u jednom trenutku nisam sumnjala u uspješnost filma i baš mi je drago da ga publika tako s ljubavlju i veseljem prihvaća.

- Vaši počeci datiraju iz vremena Istarskog narodnog kazališta, kada ste bili članica Dramskog studija pod vodstvom Roberta Raponje. Je li je Raponja osoba koja je na neki način presudila Vašu umjetničku budućnost?

- I prije Dramskog studija bila sam recitatorica tako da je zanimanje postojalo, a kroz Dramski studio taj se smjer razbistrio i potvrdio. Robert je osoba koja me izrazito poticala na rad, pružala znanje i davala vjetar u leđa. Na tome smo mu mnogi zahvalni.

- Bavite se i kazalištem i filmom. Što preferirate?

- Moja je ljubav gluma, tako razmišljam i živim. Kazalište i film, naizgled vrlo različiti svjetovi, a ustvari vrlo nalik jedan drugome, od glumca uvijek traže izvrsnost koju publika cijeni. Dosad sam radila na brojnim kazališnim i filmskim projektima, a svaki od njih mi je drag na svoj način, svaki od njih je za mene nov izazov koji predstavlja poseban kreativni proces. (Razgovarala V. BEGIĆ; snimio A. KANCELAR)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter