Jadran bez bodova za zelenim stolom

Detalj s utakmice Jadran - Nehaj (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Detalj s utakmice Jadran - Nehaj (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Očekivana je bila konačna službena odluka povjerenika Treće HNL - zapad Branka Kajfeša koji je utakmicu 9. kola Jadran - Naprijed, završenu rezultatom 1:0 u korist Porečana, registrirao konačnim rezultatom 3:0 u korist gostiju iz Hreljina.

Naime, u porečkoj su momčadi na tom susretu nastupila tri strana državljanina, Armin Mrguda i Bernad Imamović, državljani BiH, te Andi Temaj, državljanin Makedonije, što je suprotno propozicijama natjecanja u Trećoj HNL u kojoj za pojedinu momčad na svakom susretu mogu nastupati samo dva strana državljanina.

Na odluku Kajfeša Jadran ima pravo žalbe, no ne očekuje se da će to učiniti jer Porečani u svom pisanom očitovanju povjereniku lige nisu negirali propust koji su učinili. Međutim, za porečki klub ovime slučaj nije do kraja zaključen jer je Kajfeš predmet proslijedio i disciplinskom sucu lige Arnu Mladiniću i sve dok se on službeno ne oglasi Jadran neće znati je li gubitak bodova u utakmici s Naprijedom za zelenom stolom najgore što ga je zadesilo.

Što se posljedica na plasman Porečana na ljestvici tiče, gubitak ovih bodova vratio ih je tri pozicije unazad, na pretposljednje mjesto i sad se ponovno nalaze u zoni ispadanja, bodovno poravnati s Crikvenicom i Jedinstvo Omladincem. (K. K.)


Podijeli: Facebook Twiter