Jackson vodi na top listi zarade preminulih zvijezda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki pjevač Michael Jackson ponovno vodi na top listi zarade preminulih slavnih osoba i u protekloj godini pretekao je Elvisa Presleya i strip-crtača Charlesa Schulza, objavio je magazin Forbes.

Nakon što ga je prošle godine s prvog mjesta istisnula glumica Elizabeth Taylor Jackson se ove godine vratio na prvo mjesto s posthumnom zaradom od 160 milijuna dolara. Jackson je umro 2009. godine, a Taylor 2011.

- Većinu novca zaradio je od dvije predstave Cirque du Soleil, kataloga Mijac Music, prodaje glazbe i od prihoda koje nosi polovica udjela u korporaciji Sony/ATV koja ima među ostalim izdavačka prava na neke hitove Beatlesa, Lady Gage, Eminema i Taylor Swift, naveo je Forbes.

Presley, koji je umro 1977., na drugom je mjestu s 55 milijuna dolara, a Schulz (umro 2000.), autor Peanutsa, na trećem s 37 milijuna dolara zarade. Elizabeth Taylor na četvrtom je mjestu s 25 milijuna dolara.

Reggae zvijezda Bob Marley, koji je umro prije 32 godine, na petom je mjestu s 18 milijuna dolara i samo u proteklih 20 godina prodao je ploča u vrijednosti 75 milijuna dolara.

Na popisu je i fizičar Albert Einstein, preminuo 1955., koji je na osmom mjestu s prihodima 10 milijuna dolara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter