Jack White završava novi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki glazbenik i bivši frontmen grupe White Stripes Jack White u chatu s fanovima otkrio je da trenutno radi na dva albuma, od kojih je jedan njegov, te dao naslutiti da bi njegov album iz 2012. "Blunderbuss" mogao uskoro dobiti nasljednika.

"Ovaj mjesec produciram dva albuma i završit ću ih. Jedan od tih albuma je moj", napisao je White tijekom chata s fanovima.

Prošle veljače White je za časopis Rolling Stone rekao kako radi na 20 do 25 pjesama. Opisujući novi materijal, kazao je da se radi o mješavini više stilova, navodi na internetskim stranicama časopis Spin.

"Ne radi se o jednom stilu. Radi se o više. Kao što ste mogli čuti na albumu 'Blunderbuss', tamo ima mnogo različitih stilova. Ne funkcioniram tako da odaberem stil, a zatim napišem pjesmu. Ja samo pišem ono što dolazi iz mene, i bez obzira na stil je ono što jest, a kasnije to postaje nešto", rekao je.

Novorazvedeni 38-godišnjak također je zauzet s bendom Dead Weather s kojima planira objaviti niz singlova koji će biti najava njihovog novog, trećeg albuma u 2015.

White je od prošle veljače ponovno u studiju s Raconteursima, no još nema službenih informacija o novom izdanju. Najavio je da će njegova izdavačka kuća Third Man Records objaviti reizdanja četiriju singlova White Stripesa - "Seven Nation Army," "I Just Don't Know What to Do With Myself," "The Hardest Button to Button" i "There's No Home for You Here", s albuma "Elephant" iz 2003. Njegov posljednji samostalni album "Blunderbuss" sa 138.000 prodanih primjeraka u prvom tjednu nakon izlaska u travnju 2012. našao se na vrhu Billboardove ljestvice 200 najprodavanijih albuma, a bio je nominiran i za Grammy za album godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter