Jablanica: Požar opet bjesni, kanaderi jedina nada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar na području Jablanice opet se u četvrtak oteo kontroli gasitelja i ugrožava cestovni i željeznički promet između Mostara i Sarajeva, pa je ponovni dolazak hrvatskih kanadera jedina nada u zaustavljanje vatrene stihije.

Po riječima ravnatelja Profesionalne vatrogasne brigade Jablanica Omera Drežnjaka, situacija je iznimno teška, a bez pomoći kanadera koji su jučer privremeno zaustavili širenje požara gašenje s tla je nemoguće.

"Požar je napredovao, mi nismo. U ovom trenutku ne možemo ništa uraditi. Izgubili smo kontrolu nad požarom, koji bjesni iznad cestovne i željezničke komunikacije prema Mostaru", rekao je Drežnjak. Dodao je kako je požar ponovno zahvatio nisko raslinje i šumu te je istoga intenziteta kao i jučer prije djelovanja kanadera.

Drežnjak je rekao da ima informaciju da se dolazak hrvatskih kanadera očekuje predvečer.

Požar na području Jablanice se proširio u dva pravca. Na sjeveru se približava općini Konjicu, a na jugu prijeti naselju Dragan Selu.

Europska povjrenica za međunarodnu suradnju, humanitarnu pomoć i krizno djelovanje Kristalina Georgijeva pohvalila je u četvrtak prije podne Hrvatsku zbog solidarnosti s BiH u gašenju požara na području Jablanice. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter