'Ja vas ljubim' laureat 12. Zlatnog lava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstava Slovenskog ljudskog gledališca iz Celja "Jaz vas ljubim/Ja vas ljubim" osvojila je ovogodišnji Grand prix 12. medunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav. Ocjenjivacki sud u sastavu Sibila Petlevski, Mani Gotovac i Miran Hajoš istaknuli su da je komad pomno razvio motive Cehovljeve komike i tragike, melankolije i lakoce, nježnosti i okrutnosti, a i publika je prepoznala predstavu te joj dala i najvišu ocjenu - 4, 769.

Zlatnim lavom za režiju nagraden je i redatelj predstave Nikola Zavišic. Doajen bosanskohercegovackog glumišta, Vladimir Jokanovic, dobitnik je Zlatnog lava za dojmljivo ostvarenje uloge Solomona Singera u predstavi prema tekstu Danila Kiša "Drveni sanduk Tomasa Vulfa".

Žiri je Zlatnog lava dodijelio i glumcima iz predstave "Ljepotica iz Leenanea" varaždinskog HNK-a, Hani Hegedušic i Robertu Plemicu, jer su svojom jednostavnom i toplom suigrom doslovce osvojili gledalište.

Spomenimo da je u subotu navecer prikazana posljednja predstava u konkurenciji za grand prix "Antigona", u izvedbi mariborskog Slovenskog narodnog kazališta, u kojoj su glavne uloge utjelovili Nataša Matjašec Rošker, Vladimir Vlaškalic, Matevž Biber, Davor Herga, Matija Stipanic i Miloš Battelino. (T. KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter