Ja, tata iz Irske… odgajam dijete u Istri

Paul O'Grady predstavlja knjigu Ja, tata iz Irske... odgajam dijete u Istri (M. MIJOŠEK)
Paul O'Grady predstavlja knjigu Ja, tata iz Irske... odgajam dijete u Istri (M. MIJOŠEK)

U zagrebačkoj knjižnici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj ulici danas će u 20 sati biti predstavljena knjiga Paula O'Gradyja "Ja, tata iz Irske", nemirnog Irca sretno primirenog u Hrvatskoj odnosno Istri, točnije - u Vodnjanu.

Naime, neposredno prije rođenja sina Liama, seli se 2010. iz Zagreba u Istru gdje živi sa suprugom Lenom. Iskustvo očinstva inspiriralo je ovog iskusnog 37-godišnjeg svjetskog putnika da napiše ovu knjigu za koju je predgovor napisao ugledni danski obiteljski terapeut Jesper Juul.

Paul O' Grady je i poslovni trener s međunarodnom diplomom, on je i svirač i instruktor tradicionalnog irskog plesa, a iznad svega otac voljan da proslijedi svoje iskustvo i pomogne očevima, majkama, djeci, svima.

Uz domaće promotore Branimira Pofuka i urednika Krunu Lokotara, svoj će prvijenac predstaviti i sam autor koji će tom prilikom pokazati i ponešto od svog glazbenog i plesačkog umijeća sa svojom grupom Irish Maiden.

Ove godine, kako je nedavno i sam rekao u Glasu Istre, planira pokrenuti i irsko-istarski festival u Fažani, a razrađuje i ideju oživljavanja glavnog trga u Vodnjanu.

"Istra je mjesto u kojem uživam jer mislim da nije još postala odvojena od stvarnosti, a nadam se da neće ni postati", kazao je tom prilikom, dodajući da su "istarske žene vrlo jake, a muškarci malo izgubljeni jer su žene ušle u muški svijet, i to uspješno" (Z. ANGELESKI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter