J... ti rak! Branko Črnac Tusta - za tebe!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošli je tjedan nažalost na glazbenoj sceni obilježen odlaskom jednog od najvećih pulskih rokera Branka Črnca Tuste. Humanitarni koncert koji je pripreman za njega, pod nazivom "J... ti rak! Branko Črnac Tusta - za tebe!", održat će se ipak po planu, sutra u klubu Uljanik od 20 sati. Uživo će se predstaviti Dubioza Kolektiv iz Bosne i Hercegovine, Atheist Rap iz Srbije te Mighty Zazuum i UDAV iz Pule.

Koncert se održava na inicijativu samih glazbenika iz Dubioze Kolektiva (BiH) i Atheist Rapa (Novi Sad). Ti glazbeni sastavi danas predstavljaju okosnicu glazbene scene ovih prostora, a upravo su KUD Idijoti i Tusta bili među ključnim točkama u njihovom sazrijevanju i promišljanju o aktivnom bavljenju glazbom. Oba sastava jako su dobro poznata pulskoj publici, kako zbog svoje energične svirke, tako i zbog odličnih tekstova, bez dlake na jeziku. Takav, energičan, otvoren i bez cenzure, bio je i sam Tusta.

Ova dva benda će u Uljaniku imati cjelovečernji nastup, a sav je prihod od prodanih ulaznica namijenjen Tustinoj obitelji.

U prvom dijelu večeri nastupit će i dvije pulske grupe, i to Mighty Zazuum i UDAV, dva prijateljska benda koja u pravilu nastupaju zajedno i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Podsjetimo i da je UDAV pobijedio na ovogodišnjoj pulskoj Gitarijadi.

Ulaznice se mogu nabaviti u klubu Uljanik te Caffe baru Scandal Express. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter